In de stal lopen de kippen los. Ze kunnen op de grond lopen, maar ook kunnen zij in de volière heen en weer en omhoog en omlaag springen. In de volière is ook de legnest geplaatst. Hier kunnen de kippen overdag hun eitje leggen. Ook kunnen ze hier het eten en drinken vinden. De kippen kunnen de hele dag eten en drinken. Op deze volière zijn ook de zitstokken geplaatst zodat de kippen 's avonds op stok kunnen gaan. De kippen staan 's morgens om 5.00 uur op en s avonds om 20.00 uur gaan ze op stok om te slapen. In de legnest liggen matjes van bruin-kleurig kunstgras. De kippen leggen hier hun eitje. Voor de nest hangen rode flappen die de nest iets donkerder maken. De kippen kunnen met groepjes bij elkaar in de nest zitten. Door ze het op deze manier zo aangenaam mogelijk te maken leggen ze ook graag hun eitje in de legnest. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze hun eitje op de grond leggen.
Als de kippen hun eitje gelegd hebben rolt het eitje van het kunstgras op de eierband. Iedere morgen worden deze banden afgedraaid. De banden gaan dan via transportbanden naar het inpaklokaal. Hier staat de inpakker die de eieren in de trays legt en er stapels van 6 trays van maakt. Voor de inpakker worden de vuile en kapotte eieren eruit gehaald en worden de eieren geprint met onze bedrijfscode. Vervolgens worden de stapels op pallets gezet.
Deze pallets worden dan opgehaald door een vrachtwagen van het pakstation Eierhof Hennes.
Bij het pakstation worden de eieren gesorteerd en worden ze in doosjes gedaan, waarna ze naar de winkels gaan. Ook wordt een gedeelte van de eieren gekookt en worden dus als gekookte eieren verkocht. Een ander gedeelte wordt geverfd.
We hebben 340 zeugen, moedervarkens, op ons bedrijf. Iedere donderdag werpen er zeugen in het kraamhok. Deze krijgen per zeug gemiddeld 16 biggetjes. De biggen liggen op een vloer welke in het begin met strooisel is ingestrooid. Ook is er vloerverwarming in het biggennest. In de eerste levensweek hangt er een biggenlamp boven het biggennest voor extra warmte. De biggen blijven ongeveer 4 weken bij de zeug liggen.
Daarna zijn de biggen groot genoeg om zelf brokjes te eten. Ze gaan dan naar de biggenafdeling. Hier liggen ze in groepjes van ongeveer 20 biggen bij elkaar. Ze blijven hier liggen tot ze ongeveer 25 kg wegen. In elk hok hangt een juten zak. Hier kunnen ze mee spelen of op knabbelen.Hierna gaan ze dan naar onze vleesvarkensstal.
De zeugen gaan na het kraamhok naar de dekafdeling. Hier worden ze na 5 dagen weer geïnsemineerd. Hierna gaan ze naar de drachtafdeling waar ze ongeveer 110 dagen blijven liggen. In de drachtafdeling kunnen de zeugen vrij rondlopen. 5 dagen voor het biggen gaan ze dan weer naar de kraamafdeling waar ze dan na ongeveer 115 dagen dracht weer opnieuw beginnen.
Als de biggen ongeveer 25 kg wegen gaan ze naar de vleesvarkensstal waar ze in groepen van 12 komen te liggen. We produceren volgens de Beter Leven 1-ster criteria van de Dierenbescherming. Dit betekent dat de varkens meer ruimte hebben. Daarnaast hangtin ieder hok hangt een borstel, waar de varkens zich aan kunnen schuren, en een strokoker, waar ze als afleiding mee kunnen spelen. Bij een gewicht van ongeveer 125 kg gaan ze naar slachterij Van Rooi Meat te Helmond. Vervolgens gaan ze naar Keulen Vleeswaren waar het vlees onder het label 'Lekker uit Limburg' in heel Nederland wordt verkocht.